PUSPANITA KPK
  • Home
  • Profile
  • Message from the Chairman

Perutusan Pengerusi

Pengerusi PUSPANITA

YBhg. Datin Wira Siti Khadijah binti Abd Aziz


Pengerusi PUSPANITA Cawangan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia

Salam 1 Malaysia dan Salam Sejahtera,

Syabas dengan penubuhan Puspanita Cawangan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia. Saya mengambil kesempatan ini untuk mengalu-alukan ahli-ahli sektor kebudayaan yang terdiri daripada 9 agensi yang bergabung dengan sektor pelancongan iaitu Kementerian Pelancongan dan Tourism Malaysia. Hasilnya, bilangan ahli telah meningkat dari 333 orang kepada 1,500 orang. Dengan ini, Puspanita Cawangan MOTAC telah menjadi lebih kukuh dan dapat bergiat dengan lebih aktif dan dinamik lagi.

Dengan adanya wajah baru laman web ini, semoga lebih banyak maklumat yang terkini akan dapat disebarkan dengan segera untuk menarik perhatian ahli-ahli PUSPANITA. Sehubungan dengan itu, saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada semua yang telah berusaha, terutamanya Jawatankuasa Kecil Seranta dan ICT yang telah update laman web ini.

Saya menyeru supaya aktiviti-aktiviti yang memberi manfaat kepada rakyat dan ahli dapat dijalankan melalui kerjasama strategik dengan lebih giat lagi. Seterusnya, kenangan-kenangan yang manis boleh diabadikan di dalam Laman Web kita untuk dikongsi bersama.

Dengan penuh komitmen dan segala kerjasama yang diberikan oleh semua Ahli-Ahli pastinya persatuan ini bergerak dengan jayanya. Saya berharap segala cadangan, pandangan dan sumbangan daripada ahli-ahli PUSPANITA Cawangan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya akan berterusan untuk melaksanakan aktiviti-aktiviti yang berimpak tinggi dengan kos pelaksanaan yang rendah melalui keadah pakatan strategik.

Saya percaya dengan aktiviti seumpama ini dapat memberi pendedahan yang diperlukan untuk kita menjalankan tugas dan tanggungjawab dengan lebih cemerlang. Akhir kata, saya menyeru kepada semua supaya bersama-sama memainkan peranan dalam menyumbang ke arah pembangunan diri, keluarga, masyarakat dan Negara selaras dengan slogan "Wanita Sepakat Negara Meningkat".

Sekian, terima kasih.Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.